Dornova metoda

17.12.2014 11:30

Dornova metoda je druhem jemné manuální terapie, jejíž pomocí jsou klouby a obratle bezpečně a přesně uváděny zpět do svých správných poloh.

Patří do skupiny osteopatických technik, což znamená práci s kostmi a jejich spojeními, tedy klouby, vazy a povázkami. Děje se to dynamicky, za aktivní účasti pacienta, volným a přirozeným způsobem, kdy u zvířat vede potřebný pohyb terapeut. Při napravování nesprávných poloh se jemnou manipulací s kostmi a klouby za pohybu okolních svalů jemným tlakem uvolňují blokády a chybná postavení kloubů nebo obratlů,jsou navrácena do správné polohy bez nežádoucích vedlejších účinků za prokazatelné úlevy pacienta. Tento pohyb navíc zabraňuje jakémukoli vysunutí z normální polohy. Pohyb zajistí uvolnění svalstva a až dojde k dosažení nejzažšího bodu, svalstvo se napne a zabrání tak dalšímu posunu obratle nebo kloubu na opačnou stranu. Pracuje se pouze jemně dotykem rukou, palcem, dlaní nebo pěstí.

Dornova metoda je velmi bezpečná, lidmi i zvířaty je velmi dobře přijímána. Touto metodou se uvolňují fyzické i psychické bloky, odstraňuje se příčina potíží a tím poté mizí příznaky.

více ...